KARABÜK SAFRANBOLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"Gençlerle Baş Başa" Eğitim Buluşmaları Kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz LGS Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi



İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Said Nuri ODABAŞOĞLU, Kanuni Ortaokulumuzda bu sene LGS sınavına girecek öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Öğrencilerimiz ile sohbet edip bu süreçte çalışma stratejileri ve izlemeleri gereken yol hakkında tecrübelerini paylaştı.

ODABAŞOĞLU, Ord.Prof.Dr. Ali Fuad BAŞGİL'in "Gençlerle Baş Başa" isimli kitabından şu kısımları öğrencilerimiz ile paylaştı:

- Çalışmak için müsait gün ve saat bekleme. Bil ki, her gün ve her saat çalışmanın en müsait zamanıdır.

- Çalışmak için müsait yer ve köşe arama. Bil ki, her yer ve her köşe çalışmanın en müsait yeridir.

- Bir günde ve bir zamanda yapman lazım gelen bir işi (bir dersi, bir vazifeyi) ertesi güne bırakma. Zira her günün derdi gibi işi de kendine yeter.

- Bir zamanda yalnız tek bir iş yap, yalnız bir ders, bir kitap, hatta bir fasıl üzerinde çalış. Ta ki, dikkatin ve kuvvetin yayılıp zayıflamasın. Bir zamanda birden fazla iş yapayım diyen, hiçbirini tam ve temiz yapamaz. Dünyaca tanınmış olan büyük İslam mütefekkiri "İmam-ı Gazali'ye 'İhya-i Ulum" adı muazzam eserini nasıl bir çalışma ile vücuda getirdiğini sor. muşlar. "Bir zamanda yalnız bir fasıl, bir bahis, bir mesele üzerinde çalıştım." demiş.

- Başladığın bir işi (bir dersi, bir kitabı, bir vazifeyi) yapıp bitirmeden başka bir işe (derse, kitaba ve vazi feye) başlama. Yarıda kalan iş, başlanmamış demektir.

- Bir günün işini (dersini, vazifesini) bitirdikten sonra ertesi günü ne iş yapacağına karar ver. Yahut hiç ol- mazsa çalışmaya başlamadan evvel, hangi iş (ders, kitap) üzerinde çalışacağını düşünüp kararlaştır ve çalışmaya bu kararla otur.

- Bir işe başlamadan, bir dersi öğrenmeye, bir kitabı okumaya oturmadan evvel düşün ve çalışman için la- zım olan şeyleri yanında ve elinin altında bulundur. Ta ki, ikide bir kalem, kâğıt aramaya kalkıp da dikkatin dağılmasın.

 - Devamlı ve düzenli çalış. Ve her gün aynı saatlerde behemehâl çalışmaya otur. Çalışmayı uzun fasıla ile kesip terk etme. Hasta ve yorgun değilsen tatil aylarımda bile yavaş ve az da olsa çalış. Ta ki çalışma alışkanlığın körlenmesin ve tekrar çalışmaya koyulmak için zahmet çekmeyesin.

- Bir iş üzerinde yorulursan dinlenmek için işini değiştir ve çalışma hızını yavaşlat. Fakat dinlenme bahanesi ile asla boş oturma. Boş oturanın içi, işlemeyen demir gibi pas tutar.

- Çok düşün. Ve bil ki, çalışmak mutlaka hareket etmek veya okumak, yazmak demek değildir. Düşünen bir insan, maden kuyularında kazma sallayan işçiden daha çok çalışıyordur.

- Verimli çalışmayı sakın iş üzerinde geçirdiğin zamanla ölçüp de, eh bugün şu kadar saat çalıştım, yetişir deme. Çalışmanın neticesine ve öğrendiğine bak.

- Fikri çalışmalar için, aynı saatlerde devamı ve tertipli bir surette, günde iki üç saat bile kâfidir. Büyük İslam filozofu İbni Sina, dünyaca meşhur olan Kitâbü'ş-Şifa'sını, her gün sabah namazından sonra Bağdat'taki bir caminin büyük bir kandili altında oturarak, kuşluk vaktine kadar, yani takriben iki saat çalışmak suretiyle vücuda getirmiştir. Meşhur İngiliz filozofu Spencer, muazzam eserlerini günde iki saat çalışarak yazmıştır. Her sene bin, bin iki yüz sahifelik eser veren Fransız edibi Emile Zola'ya bu muvaffakiyetinin sırrını sormuşlar. Her gün yalnız üç saat çalışır ve yazarım demiş.

 İlçe Milli Eğitim Müdürümüz programın sonunda öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.

05-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-2024

Safranbolu Hükümet Konağı 4.Kat - 03707121179

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.