KARABÜK SAFRANBOLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Gününde Safranbolu Kaymakamımız Ünsal Tülbentçi İlkokulunda Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Gününde Safranbolu Kaymakamımız Ünsal Tülbentçi İlkokulunda Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Safranbolu Kaymakamımız Sayın Şaban Arda Yazıcı 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk ders gününde Ünsal Tülbentçi İlkokulu'nda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bir araya geldi.

Kaymakamımız Sayın Şaban Arda Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Said Nuri Odabaşoğlu ile Şube Müdürümüz İhsan Parlak'ın da yer aldığı ziyarette yaptığı konuşmasında yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim camiamız ve Safranbolu'muza hayırlı uğurlu ve başarı dolu bir yıl olmasını diledi.

 İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Said Nuri Odabaşoğlu ise yapmış olduğu açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Sayın Kaymakamım, Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrencilerimiz ve Kıymetli Velilerimiz,  

1993 yılından bu yana 30 yıldır Türk Milli Eğitiminin hizmetinde olan Ünsal Tülbentci İlkokulu ve Ortaokulumuzda düzenlemiş olduğumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının açılış törenine hoş geldiniz diyor, sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.  

Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.   

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyalgelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.  

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Bir sanatçı, sanat eserine ne ise öğretmen de çocuğa odur. Bu sözden hareketle sizler, öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum.

Sevgili Öğrencilerim,

Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde okulun önemini dile getirirken şöyle diyor:

Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum,

Dedi ki: Oku!

Sizlerin de gözlerinde, okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltısını görüyor, bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Okul, sizin ikinci eviniz; öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir.  Bu yeni eğitim ve öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle hep birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum.

Saygıdeğer Velilerimiz,

Bugün, çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Mevlana'nın dediği gibi:"Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir." sizlerle bizlerin paylaştığı aynı duygu çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim öğretim sürecinde sizlerin de desteklerinizi yanımızda görmekten mutluluk duyarız.

Sayın Kaymakamım;

Okullarımızla ilgili sayısal verileri burada kısaca arz etmek istiyorum. Bugün, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 57 okulumuzda, 995 öğretmenimiz ve 11.000 öğrencimiz ile ders başı yapmış bulumaktayız. Zat-ı alinizin himayelerinde, tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Toplam 19 taşıma merkezi okulumuzda, 635 öğrencimizin eğitime erişimi sağlanacaktır. 56 okulumuzda öğrencilerimizin ders kitapları, devletimizin imkânları sayesinde eksiksiz bir şekilde masalarının üzerine konulmuştur. 2023/2024 Eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Sayın Kaymakamım, 2022-2023 Eğitim öğretim yılında ve daha önceki  yıllarda ilecemiz LGS ve YKS sınavlarında üstün başarı göstermiş olup, LGS de 2 Türkiye birincisi ve birçok derece yapmıştır. YKS de de yine aynı şekilde başarı göstererek 192 öğrencimiz üniversitelere yerleşmiştir.

Bu başarıyı gösteren tüm öğrencilerimize, başarının mimarları değerli meslektaşlarıma ve velilerimize şahsım ve eğitim camiamız adına huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Sayın Kaymakamım, bilindiği üzere deprem gerçeğinin her an karşımıza çıkacağı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu bağlamda bizlerin birinci önceliği çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamında geleceğe hazırlanmalarını sağlamaktır. Sizlerin desteği ve takibi ile ilçemizde Bakanlığımiz tarafından yapılan incelemeler neticesinde 1 okulumuzda güçlendirme çalışması yapılmış ve eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. 1 tane ilkokulumuz bağışçımız tarafından tamamlanarak teslim edilmiş, tamamen yıkılan 2  okulumuz da tamalanarak 10 gün  içinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacaktır. Yine Bakanlığımiz tarafından planlanan 4 yeni okulumuzun ilçemize kazandırılması sağlanacaktır. Bu konuda sizlerin şahsında tüm eğitim destekçilerimize teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle konuşmama son verirken 2023-2024 eğitim öğretim yılının Safranbolumuz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Konuşmaların ardından ilk ders için öğrenciler sınıflarına geçerken Safranbolu Kaymakamımız Sayın Şaban Arda Yazıcı öğretmenlerimizle bir araya gelerek yeni eğitim öğretim yıllarını tebrik etti ve başarılar diledi.

11-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-2023

 

Safranbolu Hükümet Konağı 4.Kat - 03707121179

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.