KARABÜK SAFRANBOLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem İlçe Eğitim Kurumu Müdürleri Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem İlçe Eğitim Kurumu Müdürleri Kurulu Toplantısı  Gerçekleştirildi

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Said Nuri ODABAŞOĞLU başkanlığında, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem müdürler kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Şube Müdürlerimiz Enver AYATA, İhsan PARLAK ve Turan TEKDEN'in de katıldığı toplantı, 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin değerlendirilmesi ile başladı. Daha sonrasında değişen müfredatın ve mevzuatın değerlendirilmesi yapıldı. Aşağıdaki gündem madelerinin görüşülmesi ile toplantı devam etti:

- Öğretmen, personel ihtiyacın ve görevlendirmeler

- Okullarımızda devam eden YKS ve LGS hazırlıklarının değerlendirilmesi, öğrencilerimizin akademik ve mesleki başarısını arttırmaya yönelik yapılacak çalışmalar

- Öğrencilerimizin milli manevi ve insani değerlerini geliştirmeye yönelik yapılabilecek çalışmaların görüşülmesi; bu kapsamda yürütülen projelerin uygulama esaslarının ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, (Dilimizin Zenginlikleri Projesi, HİKMET. FEYZA, Bilim Uygulamaları, Eğitim Kenti Karabük vb. projeler kapsamında)

- Okul terki ve öğrenci devamsızlıklarının önlenmesi ile ilgili alınacak önlemler

- Okul Rehberlik hizmetleri ve Özel eğitim hizmetleri 

- Destekleme ve Yetiştirme Kursları Enver

- Taşımalı eğitim ve servis araçları, Taşımalı öğrencilerin öğle yemeği işlemleri 

- Önemli Gün ve Hafta Etkinlikleri ile Milli Bayramlar

- Okul ve Öğrenci Güvenliği, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili alınacak tedbirlerin, eğitim kurumlarımızın eğitim-öğretime hazırlıklarının görüşülmesi, Tuy-Haka

- Madde bağımlılığı, internet bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıkların önlenmesi ile ilgili alınabilecek tedbirlerin görüşülmesi,

- Zümre Toplantılarının yeni zümre yönetmeliğine göre planlanması değerlendirilmesi,

-2023-2024 Eğitim Öğretim yılında yürütülen ve yürütülecek projeler ile ilgili yapılabilecek çalışmaların görüşülmesi 

- Okulların hizmetli durumları ve hizmetlilerin görevleri 

- Okul Sağlığı Çalışmaları (Okulum Temiz Belge Yenileme Programı, beslenme dostu okul programı, kantin, hijyen eğitimi vs.)

- Resmi yazışmalar ve e-posta gönderiminde dikkat edilecek hususlar

- Ücretli öğretmenlerin SGK işlemleri ve karşılaşılacak cezalar

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz yaptığı kapanış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

" Okul Müdürlerimiz aktif katılımcı yönetim anlayışı ile okullarımızı, idareciler ve öğretmenler işbirliği ile yönetmeli bu yöntemi ilke olarak benimsemelidirler. Öğretmen ve personele eşit davranmalı, aksi izlenim uyandıracak davranışlardan kaçınmalı, gruplaşmalara asla izin vermemeli, gruplaşmanın önüne geçecek tedbirler almalı, herhangi bir grubu desteklediği izlenimi uyandırmamalı, etkili iletişim yöntemlerini kullanmalıdır. Kurumlarımızda oluşacak sorunları kurum içinde çözmeye çalışmalı, çatışmadan kaçınarak çözüm aramalı, yasa ve yönetmeliklere uygun davranmalıdır. Okulda görevli öğretmenlerimiz arasında etkili iletişim yöntemlerini kullanarak bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlamalıdır. 

Okul Müdürlerimiz öğretim yılı içinde öğrencilerimizin milli, manevi, toplumsal ve kültürel değerler esas alınarak toplumumuzun özüne uygun etkinliklere yer vermeleri, Anayasanın 42. Maddesi, Milli Eğitim Temel Kanunu ve Milli Eğitimin genel amaçları çerçevesinde öncelikle iyi insan, iyi vatandaş yetiştirilmesinde yönetim, öğretmen, veli ve öğrenci iş birliğinin geliştirilmesi için çalışmalıdır. Öğrencilerimizin bireysel farklılıkları, zekâ düzeyleri ve yeteneklerinin gözetilerek yetiştirilmesine özen göstermelidir. 

Okul Yönetimleri, bilgilendirme amaçlı veli toplantılarını sıklıkla yapmalı, tespit edilen problemlere velilerin katkıları sağlanmalıdır. Kurumların işleyişinde yönetici, öğretmen, öğrenci iletişiminde hoşgörü ve nezaketin elden bırakılmaması, kurum içi çatışmaların önlenmesi yönünde gayret gösterilmelidir. 

Tüm okullarımızda devam eden TÜBİTAK, e Twinning, AB Erasmus, Teknofest proje çalışmalarımızla Milli Eğitim Bakanlığımızın uzun vadeli " Türkiye Yüzyılı" uygun, öğrencilerimizin bilime, ülkemizi geliştirecek teknolojik faaliyetlere katılım sağlaması, aynı zamanda da bu projelerin milli ve manevi değerlerimizi de içeren projelerle birlikte yürütülmesi önem arz etmektedir. Tüm okul ve kurum müdürlerimizin gerekli yönlendirmeleri yaparak okullarımızda eğitim öğretim faaliyetlerine destek olması gerekmektedir. Toplantıya katılan tüm kurum ve okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. "

31-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-2024

Safranbolu Hükümet Konağı 4.Kat - 03707121179

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.